Інженери Google винайшли безшумний економічний віконний кондиціонер

Імовірно, незабаром ми зможемо попрощатися з громіздким дизайном віконних кондиціонерів, адже днями стало відомо, що компанія Google подала на реєстрацію патент на винахід абсолютно нового типу віконного кондиціонера – маленького, енергоефективного і продуктивного. І його дизайн не має нічого спільного із звичними для нас формами.
Віконні кондиціонери є найбільш простим, і часто найдешевшим варіантом охолодження приміщень, оскільки для їх встановлення потрібно менше зусиль у порівнянні з установкою спліт-системи, що кондиціонує. Однак вони менш ефективні, іноді затуляють огляд з вікна і не дають йому відкриватися.

Принцип роботи нового кондиціонера від Google зовсім інший. Він певною мірою схожий на пристрій так званих вентиляторів Дайсона (вони називаються Air Multiplier, і були винайдені Джеймсом Дайсоном у 2014 році), проте, за словами представників компанії, їх апарат має інші форми, щільно встановлюється у вікно, він більш ефективний та дешевий .
Інженери Google винайшли безшумний економічний віконний кондиціонер

Основною інновацією цього апарату є його незвичайна установка в рамі вікна, компактні габарити, відсутність хладагента, а також застосування «розумного» термостата. Цей пристрій зможе охолоджувати приміщення, використовуючи дуже мало електроенергії, а враховуючи те, що у нього немає лопатей, що крутяться, він є абсолютно безшумним, дуже енергоефективним і безпечним.
Відомо, що у своїй роботі інноваційний агрегат використовує елемент Пельтьє – термоелектричний перетворювач, принцип дії якого базується на виникненні різниці температур при перебігу електричного струму. Дана технологія дозволяє робити віконні кондиціонери набагато менших розмірів, а також усунути багато проблем звичайних віконних кондиціонерів.
Google винайшов безшумний економічний віконний кондиціонер

На сьогоднішній день ціни на вентилятори Дайсона коливаються в діапазоні від $273 до $285, залежно від розміру та виду.


Якою буде ціна на вентилятори Google, поки невідомо. Але, якщо справді ця ідея виявиться реалізованою, а ціни на гугловські віконні кондиціонери будуть радувати покупців, то, ймовірно, незабаром вони зможуть замінити собою застарілі технології.


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Call Now Button